Ο ΚΑΙΡΟΣ

Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

«Έπαιζε» μόνη της η Siemens και στα νοσοκομεία

Απευθείας αναθέσεις και υπερκοστολογήσεις αποκαλύπτει το πόρισμα των ελεγκτών δημόσιας υγείας



Με απευθείας ανάθεση και με τιμές υπερκοστολογημένες γίνονταν από τη Siemens οι αγορές ιατρικών μηχανημάτων και ανταλλακτικών για λογαριασμό των ελληνικών νοσοκομείων. Αυτό προκύπτει από το πόρισμα που συνέταξαν οι ελεγκτές δημόσιας υγείας για τις συμβάσεις που υπέγραψαν τα νοσοκομεία της χώρας με την εταιρεία.


Το πόρισμα αφορά στην αγορά μηχανημάτων όπως αξονικούς και μαγνητικούς τομογράφους, μηχανήματα για τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), ανταλλακτικά κ.α.



Όπως προκύπτει, όλοι οι διαγωνισμοί δίνονταν με απευθείας ανάθεση και με τιμές που διαμόρφωνε κατά το δοκούν η Siemens. Στη συνέχεια, σύμφωνα με το πόρισμα, γινόταν υπερκοστολόγηση από την εταιρεία ενώ το ίδιο συνέβαινε τόσο με τα ανταλλακτικά των συγκεκριμένων μηχανημάτων, όσο και με το σέρβις τους.



Οι συγκεκριμένες συμβάσεις ο αριθμός των οποίων εκτιμάται ότι ξεπερνά τις 500, αφορά στη χρονική περίοδο μετά το 2002. Στοιχεία θα δοθούν για 164 οι οποίες σχετίζονται με τα νοσοκομεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της περιφέρειας.



ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου