Ο ΚΑΙΡΟΣ

Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Υπόθεση Siemens. Τα ονόματα που προτείνονται για παραπομπή.


Δόθηκαν από τη γραμματεία της εξεταστικής επιτροπής που διερεύνησε την υπόθεση Siemens τα ονόματα των πρώην υπουργών που προτάθηκαν από τα κόμματα για να ερευνηθούν περαιτέρω για τυχόν ευθύνες τους για την υπόθεση. 

Από το ΠΑΣΟΚ για τον ΟΤΕ οι Αναστάσιος Μαντέλης, Χρήστος Βερελής, Γιάννος Παπαντωνίου, Νίκος Χριστοδουλάκης, Μιχάλης Λιάπης και Γιώργος Αλογοσκούφης.
 Για τον ΟΣΕ τους Χρήστο Βερελή και Μιχάλη Λιάπη, ενώ για το C4 I τους Γιάννο Παπαντωνίου, Γιώργο Βουλγαράκη, Βύρωνα Πολύδωρα, Προκόπη Παυλόπουλο και Χρήστο Μαρκογιαννάκη.
 Για τον τομέα του Πολιτισμού τον Μιχάλη Λιάπη, για τις εξοπλιστικές προμήθειες τον Άκη Τσοχατζόπουλο και για την συγκάλυψη τους Γιώργο Αλογοσκούφη και Γιάννη Παπαθανασίου.
 Η Νέα Δημοκρατία απέδωσε πολιτικές ευθύνες στον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη και στους πρώην υπουργούς και υφυπουργούς του ΠΑΣΟΚ Αναστάσιο Μαντέλη, Χρήστο Βερελή, Άκη Τσοχατζόπουλο, Νίκο Χριστοδουλάκη, Ευάγγελο Μαλέσιο, Γιάννο Παπαντωνίου, αλλά και τον νυν υπουργό Οικονομίας Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ενώ απέσυρε αρχική πρόταση για τον νυν υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρήστο Παπουτσή για τη διαφυγή Φόλκερ Γιουνγκ
 Ταυτόχρονα διεμήνυσε ότι κατά τη δική της θέση δεν ευθύνονται οι υπουργοί της ΝΔ, άλλα ότι αν λάβει το ΠΑΣΟΚ πρωτοβουλία για σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής αποδεχόμενο την πρόταση της ΝΔ, δηλαδή προκαταρκτική και για τον πρώην πρωθυπουργό, η αξιωματική αντιπολίτευση δεν θα είχε αντίρρηση να ερευνηθούν όλες οι προτάσεις και για τους δικούς της υπουργούς.
 Το ΚΚΕ απέδωσε διαχρονικές πολιτικές ευθύνες σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και ζήτησε περαιτέρω διερεύνηση για όλους όσοι υπέγραψαν, εκτέλεσαν, διαχειρίστηκαν ή παρέλαβαν έργα συμβάσεων του Δημοσίου με τη Siemens, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ επέρριψε διαχρονικές ευθύνες στα δύο μεγάλα κόμματα και τάχθηκε υπέρ της σύστασης προκαταρκτικής, σύμφωνα με προτάσεις που θα κάνει στην Ολομέλεια.
 Ο ΛΑΟΣ ζήτησε περαιτέρω έρευνα για τους Κώστα Σημίτη, Άκη Τσοχατζόπουλο, Γιώργο Αλογοσκούφη, Ντόρα Μπακογιάννη, Κυριάκο Μητσοτάκη και τους ταμίες των κομμάτων.
 Από μεμονωμένους βουλευτές εκφράσθηκαν επιμέρους διαφωνίες:
 Από τον Παντελή Οικονόμου (ΠΑΣΟΚ) για τους Χρ.Βερελή (για τον ΟΤΕ), Γ. Παπαθανασίου (για τη συγκάλυψη), Β. Πολύδωρα (για τις τροποποιητικές συμβάσεις) και Γ. Παπαντωνίου (για το C4 I)
  • Από τον Ανδρέα Μακρυπίδη (ΠΑΣΟΚ) για προσωπικούς λόγους (εντοπιότητα) για τον Χρ.Βερελή
  • Από τον Πάνο Καμμένο (ΝΔ) για την παραπομπή Βερελή, ενώ τάχθηκε υπέρ της διερεύνησης για τους Μιχάλη Λιάπη και Χρήστο Μαρκογιαννάκη
  • Από τον Αναστάσιο Νεράντζη και Μαρία Κόλλια- Τσαρουχά (ΝΔ) για τον Χρήστο Βερελή

    Πηγή: Agelioforos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου