Ο ΚΑΙΡΟΣ

Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΜΑΪΟΥ 2010 ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ




ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ 
AΠΕΡΓΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ
ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΜΑΪΟΥ 2010
ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΤΗΣ Ε.Ε. ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΝΤ ΑΝΑΤΡΕΠΟΥΝ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ, ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ ’60

Η προσφυγή της Κυβέρνησης στο μηχανισμό στήριξης και το ΔΝΤ οδηγεί σε νέες περισσότερο επώδυνες ανατροπές και παραπέρα υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου και της ζωής μας.
Τα πακέτα των αντιλαϊκών μέτρων διαδέχονται το ένα το άλλο και δεν έχουν τέλος.
Οι πολιτικές που ακολουθούνται οδηγούν τους εργαζόμενους και την κοινωνία στη φτώχεια, την εξαθλίωση, την ανασφάλεια, ενώ διατηρούν και αυξάνουν τα προνόμια των οικονομικά ισχυρών, των τραπεζών και των επιχειρήσεων.
Στο όνομα της κρίσης, για την οποία δεν έχουν καμιά ευθύνη οι εργαζόμενοι, καταργούνται ιστορικές κατακτήσεις μας.
Μειώθηκαν κατακόρυφα τα εισοδήματά μας με την κατάργηση ουσιαστικά του 14ου και του 13ου μισθού, απολύονται εργαζόμενοι του Δημοσίου με ελαστικές εργασιακές σχέσεις, παγώνουν για μια ακόμη φορά οι συντάξεις, υποβαθμίστηκαν τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα και η υγειονομική μας περίθαλψη, καταργήθηκαν Συλλογικές Συμβάσεις στο Δημόσιο και τις ΔΕΚΟ.
ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ, ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ, ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΓΑΘΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ
Με το πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία υποβαθμίζεται το Δημόσιο Σχολείο, ελαστικοποιούνται ακόμη περισσότερο οι εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών και χιλιάδες εκπαιδευτικοί που υπηρετούν με ελαστικές εργασιακές σχέσεις θα οδηγηθούν σε απόλυση.
Με τις συγχωνεύσεις και αναδιαρθρώσεις που γίνονται με μοναδικό κριτήριο την περικοπή των δαπανών και με τον «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» προωθείται η κατάργηση και συγχώνευση πολλών υπηρεσιών και η απόλυση συμβασιούχων.
Με την κατάργηση και συγχώνευση υπηρεσιών περιορίζονται οι υπηρεσίες και τα αγαθά προς τους πολίτες και απειλούνται οι εργασιακές σχέσεις.
Το κλείσιμο των επιχειρήσεων, οι απολύσεις, η αύξηση της ανεργίας και της φτώχειας, η μείωση μισθών και συντάξεων, η παραπέρα απορύθμιση των εργασιακών σχέσεων, οι ιδιωτικοποιήσεις, αλλά και η ακρίβεια, η μείωση του ΑΕΠ είναι το αποτέλεσμα αυτών των επιλογών.
Σήμερα μετά την προσφυγή της Κυβέρνησης στο μηχανισμό στήριξης και το ΔΝΤ νέο πακέτο αντιλαϊκών μέτρων προετοιμάζεται για τη συνολική πλέον υποβάθμιση των δικαιωμάτων και των κατακτήσεων των εργαζομένων και της κοινωνίας.
Η απελευθέρωση των απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα, η συγχώνευση και κατάργηση Δημοσίων Υπηρεσιών και ΔΕΚΟ, οι ιδιωτικοποιήσεις, η αμφισβήση της μονιμότητας στο Δημόσιο, η κατάργηση του 14ου και 13ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, η κατάργηση της ΕΣΣΕ βρίσκονται στο στόχαστρο.
ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Η Κυβέρνηση για να περιορίσει τις δαπάνες του Κράτους προωθεί νέες ανατροπές στο ασφαλιστικό.
Αντιμετωπίζει το ασφαλιστικό ως δημοσιονομικό και όχι ως κοινωνικό θέμα.
Θέτει ως στόχο το 2030 οι δαπάνες για το ασφαλιστικό, σε ποσοστό του ΑΕΠ, να βρίσκονται στα επίπεδα του 2008 (4,8%).
Μετατρέπουν το ασφαλιστικό σύστημα από κοινωνικό και διανεμητικό σε κεφαλαιοποιητικό και ανταποδοτικό.
Σχεδιάζουν την αύξηση των ορίων ηλικίας και ιδιαίτερα των γυναικών, αλλάζουν τον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων.
Επαναφέρουν το ΛΑΦΚΑ και μειώνουν τις συντάξεις από 5% έως 9%.
Μειώνουν τις συντάξεις και μας ρίχνουν βορά, για όσους από εμάς θα έχουν την οικονομική δυνατότητα, στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες.
Ταυτόχρονα το πάγωμα των προσλήψεων μόνιμου προσωπικού στο Δημόσιο και η αύξηση του αριθμού των συνταξιούχων οδηγούν τα Ασφαλιστικά μας Ταμεία (ΤΠΔΥ, ΟΠΑΔ, ΜΤΠΥ, TΕΑΔΥ) σε νέα αδιέξοδα και σε διάλυση.
Αντί να καλύψουν τα ελλείμματα των Ταμείων που μέσα από την καταλήστευση των αποθεματικών με ευθύνη του Κράτους οδηγήθηκαν σ’ αυτήν την κατάσταση, προτρέπουν τις Διοικήσεις τους να ξεπουλήσουν όσο – όσο την ανύπαρκτη περιουσία τους.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ
• Να ανακληθούν τα αντιλαϊκά μέτρα
• Να μην κατατεθεί το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο που αυξάνει τα όρια ηλικίας, μετατρέπει τις συντάξεις σε βοηθήματα και οδηγεί τους συνταξιούχους στη φτώχεια
• Πραγματικές αυξήσεις
• Στήριξη των ασφαλιστικών ταμείων του Τ.Π.Δ.Υ. και του ΟΠΑΔ
• Να μην υλοποιηθεί η απόφαση του ΔΕΚ
• Δίκαιο φορολογικό σύστημα
• Αύξηση των θέσεων εργασίας, πλήρη και σταθερή εργασία, μόνιμη και ενιαία σχέση εργασίας στο δημόσιο, κάλυψη των πάγιων και διαρκών αναγκών 
Οι εργαζόμενοι και η κοινωνία συνολικά, πρέπει να αντισταθούμε.
Φτιάχνουν ένα σήμερα και αύριο για μας και τα παιδιά μας χωρίς δικαιώματα, χωρίς ασφάλιση και ασφάλεια, χωρίς εργασιακές σχέσεις.
Θυσιάζονται τα δικαιώματα στις αγορές, τα κέρδη, την ασυδοσία.
Αυτή η πολιτική είναι κοινωνικά άδικη για τους εργαζόμενους και την κοινωνία, αδιέξοδη για την πορεία της χώρας μας.
Η κάθε μία και ο καθένας από μας, όλοι οι εργαζόμενοι με τον αγώνα μας μπορούμε να μπλοκάρουμε τα αντιλαϊκά μέτρα.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 11:00 π.μ. ΣΤΟ ΠΕΔΙΟΝ ΑΡΕΩΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου