Ο ΚΑΙΡΟΣ

Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

K. Παπούλιας:«Να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι της κρίσης» Γ. Παπανδρέου:«Να γίνει η κρίση-ευκαιρία»


Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια,  συναντήθηκε σήμερα ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, προκειμένου να τον ενημερώσει για τη συμφωνία της Ελλάδας με την τρόικα ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ και τα νέα οικονομικά μέτρα.



Από τον διάλογο που είχαν στην αρχή της συνάντησής τους ο κ. Παπούλιας επεσήμανε ότι ο λαός θα ανταποκριθεί αλλά θα πρέπει να παταχθεί ταυτόχρονα η φοροδιαφυγή αλλά και η ατιμωρησία. Από την πλευρά του ο κ. Παπανδρέου σημείωσε ότι η κρίση μπορεί να αποτελέσει ευκαιρία για μια νέα αρχή και για συναίνεση προκειμένου να «παραδώσουμε μια Ελλάδα καλύτερη και δικαιότερη».

Εξερχόμενος από το Προεδρικό Μέγαρο ο Πρωθυπουργός δήλωσε: «Ενημέρωσα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις δύσκολες αποφάσεις που πήραμε,
αποφάσεις αναγκαίες για τον Ελληνισμό, για την πατρίδα. Από την άλλη, είναι ευκαιρία να φτιάξουμε μια καλύτερη Ελλάδα, να κάνουμε μια
νέα αρχή. Μια Ελλάδα πιο δίκαιη, πιο ανθρώπινη, μια Ελλάδα της διαφάνειας, της ανάπτυξης, μια Ελλάδα ανταγωνιστική, μια Ελλάδα, για την οποία όλοι μας θα μπορούμε να είμαστε περήφανοι. Είναι στο χέρι όλων μας, είναι στο χέρι μας, να κάνουμε αυτή την κρίση ευκαιρία.»


Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε χθες ο κ. Παπανδρέου με τον Κάρολο Παπούλια του ζήτησε να συγκαλέσει, αμέσως μετά τη συνάντησή τους, σήμερα, τους πολιτικούς αρχηγούς, προκειμένου να υπάρξει λεπτομερής ενημέρωση και συζήτηση για τις εξελίξεις στην οικονομία.
Δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα γίνει, μετά από αίτημά του, σήμερα το μεσημέρι (στις 13:30) και ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να του εκθέσει τις απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ για τις τρέχουσες πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις.


Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artId=329317&dt=02/05/2010#ixzz0mtodGSUR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου