Ο ΚΑΙΡΟΣ

Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

Υποχρεωτική η απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων

ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΑΠΟΓΡΑΦΗ των δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίοι καλούνται από την 1η και έως τις 23 Ιουλίου να προχωρήσουν στη συμπλήρωση- μέσω Διαδικτύου- των προσωπικών τους στοιχείων.




Η απογραφή είναι υποχρεωτική καθώς όποιος υπάλληλος δεν συμμετάσχει δεν θα μπορεί το επόμενο διάστημα να πληρωθεί. Σύμφωνα με τη χθεσινή εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών, υπόχρεοι είναι όλοι οι υπάλληλοι του Δημοσίου, των ΝΠΔΔ, των δήμων και των νομαρχιών ανεξάρτητα από τη σχέση εργασίας με την οποία απασχολούνται.



Οι υπόχρεοι απογράφονται ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ τους με καταληκτική ημερομηνία τις 12 Ιουλίου για υπαλλήλους με ΑΦΜ που λήγει σε 1, τις 13 Ιουλίου για όσους λήγει σε 2, τις 14 Ιουλίου για ΑΦΜ σε 3, τις 15 Ιουλίου σε 4, τις 16 Ιουλίου σε 5, τις 19 Ιουλίου σε 6, τις 20 Ιουλίου σε 7, τις 21 Ιουλίου σε 8, τις 22 Ιουλίου σε 9, ενώ προθεσμία έως τις 23 Ιουλίου έχουν όσοι διαθέτουν ΑΦΜ που λήγει σε 0. Ειδικά οι υπάλληλοι του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης θα απογραφούν υποχρεωτικά το διάστημα 1- 5 Ιουλίου, προκειμένου να δοκιμαστεί πιλοτικά και το σύστημα. Το ίδιο διάστημα καλούνται, εθελοντικά, να απογραφούν και οι υπάλληλοι της Νομαρχίας Χαλκιδικής και του Δήμου Χαϊδαρίου, οι οποίοι όμως θα έχουν δυνατότητα απογραφής και μέχρι την καταληκτική ημερομηνία βάσει του ΑΦΜ τους.



Σε ειδική φόρμα

Κάθε υπάλληλος θα πρέπει να ανατρέχει στην ηλεκτρονική σελίδα http://apografi. gov. gr και να συμπληρώνει την ειδική φόρμα που υπάρχει. Οπως αναφέρει η εγκύκλιος θα πρέπει να έχουν διαθέσιμα πρόσφατο εκκαθαριστικό μισθοδοσίας, εκκαθαριστικό φορολογίας ή άλλο έγγραφο με το ΑΦΜ από το 2002 και μετά, βιβλιάριο υγείας ή κάρτα κοινωνικής ασφάλισης ή επιστολή γνωστοποίησης του ΑΜΚΑ, αστυνομική- στρατιωτική ταυτότητα ή διαβατήριο, λογαριασμό της ΔΕΗ της κατοικίας (ανεξάρτητα από το όνομα του δικαιούχου), καθώς και τίτλους σπουδών (πτυχία, ξένες γλώσσες κ.λπ.).



Οσοι απογράφονται λαμβάνουν αποδεικτικό κωδικό απογραφής, ενώ θα παραλάβουν και κωδικό πρόσβασης στην προσωπική τους ηλεκτρονική σελίδα όπου θα έχουν δυνατότητα ανάγνωσης των στοιχείων τους, αλλά όχι μεταβολής. Εάν επιθυμούν να αλλάξουν κάποιο λάθος στοιχείο, πρέπει να κάνουν εκ νέου εισαγωγή σε νέα φόρμα.

TA NEA online

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου