Ο ΚΑΙΡΟΣ

Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

Κριτική για το χειρισμό της πανδημίας της γρίπης Η1Ν1


http://img.protothema.gr/7BB3769CAF3E76F7FA5148176707BACB.jpg
Ευπρόσδεκτη είναι η ειλικρινής και αυστηρή κριτική για το πως χειρίστηκε την πανδημία της γρίπης Η1Ν1 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

Σύμφωνα με σημερινή του ανακοίνωση τονίζει, ότι είναι ευπρόσδεκτη η κριτική, ώστε να πάρει μαθήματα για τον χειρισμό μελλοντικών καταστάσεων έκτακτης ανάγκης στον τομέα της υγείας.

"Θέλουμε να μάθουμε τι λειτούργησε καλά, τι ήταν λάθος και το γιατί. Θέλουμε να μάθουμε τι θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί καλύτερα και με ποιον τρόπο", τόνισε η  γενική διευθύντρια του ΠΟΥ Μάργκαρετ Τσαν.

Αρκετοί είναι εκείνοι που επικρίνουν τον ΠΟΥ ότι προκάλεσε πανικό για το νέο ιό, ο οποίος αποδείχτηκε ότι ήταν ήπιας μορφής και προσέβαλε λιγότερους ανθρώπους από ό,τι είχε αρχικά εκτιμηθεί, με αποτέλεσμα πολλές χώρες να αγοράσουν μεγάλες ποσότητες εμβολίων, τα οποία δεν θα χρησιμοποιηθούν.

Αξιωματούχοι του ΠΟΥ υποστηρίζουν πως έπρεπε να κρούσουν τον κώδωνα του κινδύνου όταν ο ιός άρχισε να εξαπλώνεται αφού κανείς δεν μπορούσε να γνωρίζει πως θα εξελισσόταν η κατάσταση.

Από την πανδημία γρίπης των χοίρων σε 40 χρόνια, έχασαν τη ζωή τους 17.700 άνθρωποι σε περισσότερες από 200 χώρες, σύμφωνα με στοιχεία του ΠΟΥ. 
Logo ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ online

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου