Ο ΚΑΙΡΟΣ

Κυριακή 25 Απριλίου 2010

Ντ. Στρος - Καν: Μη φοβάστε το μπαμπούλα, συγνώμη το ΔΝΤ.


Μήνυμα στους Έλληνες πολίτες, ότι δεν θα πρέπει να φοβούνται το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, έστειλε ο γενικός διευθυντής του οργανισμού, Ντομινίκ Στρος - Καν. Παραδέχτηκε ότι τα λάθη του παρελθόντος έχουν δαιμονοποιήσει το Ταμείο στα μάτια του κόσμου.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο  Ντ. Στρος -Καν  τόνισε ότι το ΔΝΤ βρίσκεται στην Ελλάδα για να τη βοηθήσει. "Δυστυχώς, οι Έλληνες δεν είναι οι μόνοι που δαιμονοποιούν το ΔΝΤ. Αλλά τόσο οι Έλληνες όσο και οι άλλοι, πρέπει να βλέπουν το ΔΝΤ για αυτό που είναι σήμερα. Είναι ένα είδος οργανισμού συνεργασίας όπου όλες οι χώρες του κόσμου εργάζονται από κοινού για να βοηθήσουν τις χώρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα. Σήμερα, αντιμετωπίζει προβλήματα η Ελλάδα, αύριο μπορεί να είναι μια άλλη χώρα", είπε.
Όσον αφορά στο ρόλο και στη λειτουργία του Ταμείου, είπε ότι προσπαθεί να προσφέρει συμβουλές και βοήθεια εκ μέρους ολόκληρης της διεθνούς κοινότητας.
Μήνυμα εφησυχασμού έστειλε και ο προεδρεύων της Διεθνούς Νομισματικής και Οικονομικής Επιτροπής του Συμβουλίου του ΔΝΤ, Γιούσεφ Μπούτρος-Γκάλι. Υποστήριξε ότι το ΔΝΤ υπό την ηγεσία του Ντ. Στρος - Καν έχει αλλάξει και πλέον δίνει έμφαση στην ανάπτυξη των κρατών που καλείται να βοηθήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου