Ο ΚΑΙΡΟΣ

Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2010

Μήπως κατά το Πάσχα έχουμε καινούργιο συγκάτoικο στην πολυκατοικία;


«Νιώθω ανεπιθύμητη στη ΝΔ»

Η σχέση μου με τον Μιχάλη Χριστοφοράκο ήταν μία απλή κοινωνική σχέση, δηλώνει η Ντόρα Μπακογιάννη, σε μία συνέντευξη-απολογισμό στο «Βήμα της Κυριακής», τρεις μήνες μετά την ήττα της στις εσωκομματικές εκλογές και λίγο πριν το συνέδριο της ΝΔ.
«Ορισμένοι επιχείρησαν να με εμπλέξουν σε σκάνδαλα. Αυτός είναι άλλος ένας παράγοντας που επηρέασε την εσωκομματική εκλογή», καταγγέλλει και διαβεβαιώνει ότι εφόσον κληθεί θα καταθέσει στην Εξεταστική Επιτροπή για την υπόθεση Siemens.

H απουσία του κ. Σαμαρά από την κεντρική πολιτική σκηνή του επέτρεψε να εμφανιστεί ως αντισυστημικός υποψήφιος, λέει η κ. Μπακογιάνη και τονίζει ότι η ίδια χρεώθηκε την αντίδραση των πολιτών στην οικογενειοκρατία και στα λάθη της κυβέρνησης Καραμανλή.
Εμμέσως, επιρρίπτει ευθύνες για την ήττα της και στον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, αφού, αν και παραδέχεται ότι αυτός τήρησε ουδέτερη στάση κατά την διαδικασία εκλογής προέδρου, λέει ότι οι περισσότεροι συνεργάτες του στήριξαν τον κ. Σαμαρά.
Η Ντόρα Μπακογιάννη αφήνει σαφείς αιχμές κατά του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, λέγοντας εμμέσως ότι δεν έχει διαπιστώσει διάθεση ειλικρινούς συνεργασίας εκ μέρους του και ότι θεωρεί την πρόταση για την θέση της υπεύθυνης Παιδείας και Πολιτισμού της ΝΔ ως» προσπάθεια να τηρηθούν ανεπιτυχώς τα προσχήματα».
Πάντως, σε ερώτηση για το αν θα στηρίξει τον πρόεδρο της ΝΔ, λέει ότι την ώρα της οικονομικής κρίσης, ουδείς έχει το δικαίωμα να ασχολείται με τον εσωκομματικό μικρόκοσμο.
«Θα συνεχίσω να μάχομαι για τις ιδέες, τις αρχές, τις αξίες αυτής της παράταξης και για ένα καλύτερο μέλλον», διευκρινίζει η κ. Μπακογιάννη.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου