Ο ΚΑΙΡΟΣ

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

Πάγκαλος κατά Γερμανίας - ΕΕ

Πάγκαλος κατά Γερμανίας - ΕΕΔριμύ κατηγορώ σε ό,τι αφορά τη στάση της Γερμανίας απέναντι στο οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα μας εξαπέλυσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος σε συνέντευξη που παρεχώρησε χθες στο BBC


Χωρις να του δίδει χαρακτήρα αιτήματος, ο κ. Πάγκαλος επανέφερε στο προσκήνιο το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων και διεύρυνε την κριτική του φθάνοντας έως τις πρακτικές της ναζιστικής Γερμανίας στην κατοχική Ελλάδα:

«Η Γερμανία κατα τη ναζιστική περίοδο κατέστρεψε την ελληνική οικονομία, παίρνοντας όλα τα χρήματα και το χρυσό που υπήρχε στην Τράπεζα της Ελλάδος χωρίς να τα επιστρέψει ποτέ».
Ο κ. Πάγκαλος στηλίτευσε επίσης της στάση των ευρωπαίων ηγετών συγκρίνοντάς τους με ομολόγους τους από το παραλθόν λέγοτας ότι οι σημερινοί πολιτικοί ηγέτες δεν μπορούν να συγκριθούν σε ποιότητα με τους Ευρωπαίους ηγέτες της δεκαετίας του '80. «Η Μάργκαρετ Θάτσερ, ο Χέλμουτ Κολ και ο Φρανσουά Μιτεράν δεν θα επέτρεπαν ποτέ να συμβεί η σημερινή οικονομική κρίση», ήταν τα λόγια του κ. Πάγκαλου.
Οι δηλώσεις του κ. Πάγκαλου στο Βρετανό δημοσιογράφο έχουν ως εξής:
«Αυτό που βλέπουμε τώρα, και πιθανώς στις επόμενες μέρες, είναι μια ήπια κατάσταση. Αλλωστε, όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η συντριπτική πλειονότητα του ελληνικού λαού στηρίζει τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση».
Σχολιάζοντας το επίπεδο των σημερινών πολιτικών ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης το χαρακτήρισε «πολύ, πολύ φτωχό» και υποστήριξε ότι οι ηγέτες της δεκαετίας του ΄80 όπως ο Μιτεράν, η Μάργκαρετ Θάτσερ και ο Χέλμουτ Κολ δεν θα είχαν επιτρέψει να συμβεί η σημερινή οικονομική κρίση.
Ο κ. Πάγκαλος κατηγόρησε την Ιταλία για ανακριβή στατιστικά στοιχεία ενώ για τη Γερμανία είπε ότι δεν θα πρέπει να επικρίνει την Ελλάδα αφού εκείνη κατέστρεψε την ελληνική οικονομία και σφαγίασε χιλιάδες Έλληνες στη διάρκεια της ναζιστικής εποχής: 
«Πήραν τις ποσότητες χρυσού που βρίσκονταν τότε στην Τράπεζα της Ελλάδος, πήραν τα ελληνικά χρήματα χωρίς να τα επιστρέψουν ποτέ, και αυτό είναι ένα θέμα που πρέπει να αντιμετωπιστεί στο μέλλον», είπε επί λέξει ο κ. Πάγκαλος.
Οι δηλώσεις του κ. Πάγκαλου έλαβαν μεγάλη δημοσιότητα στο βρετανικό Τύπο, στον οποίο φιλοξενείται η θέση του εκπροσώπου του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών Αντρέας Πέσκε ότι «η αναδρομή στο παρελθόν δεν βοηθάει στη λύση των σημερινών προβλημάτων».
ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ on line

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου