Ο ΚΑΙΡΟΣ

Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΝΕ...

Διαδικασία εκλογής των μελών του ΔΣ των περιφερειακών τμημάτων καθώς και των υποψηφίων των περιφερειακών τμημάτων για τη συνέλευση των αντιπροσώπων της ΕΝΕ με μυστική ψηφοφορία και με απλή αναλογική



Το υπάρχον εκλογικό σύστημα της εκλογής του Δ.Σ. και του συμβουλίου των αντιπροσώπων της ΕΝΕ, καθορίζεται από ενιαίο ψηφοδέλτιο, αυτό φαίνεται ότι ικανοποιεί το κοινό αίσθημα των Νοσηλευτών που θεωρούν ότι χωρίς την εμπλοκή του κομματικού μηχανισμού, όλα θα τα προβλήματα θα προωθηθούν και αυτόματα θα λυθούν. Η πραγματικότητα των τελευταίων χρόνων της λειτουργίας της ΕΝΕ από το 2004 έδειξε ότι είναι διαφορετική.


Οι υποτιθέμενοι ακομμάτιστοι, ήταν βαθειά εξαρτώμενοι του ΥΥΚΑ, το οποίο τους χρησιμοποίησε ως διασπαστικό μηχανισμό στην ΠΟΕΔΗΝ και όχι μόνο, για να επιτύχει τις κατά καιρούς επιδιώξεις του.

Το ακομμάτιστο Δ.Σ. της ΕΝΕ, λειτούργησε ως μια κλειστή παρέα που προωθούσε μόνο τα δικά του μικρά- μεγάλα συμφέροντα (ΠΑΣΥΝΟ ή προσωπικά τους, μετατάξεις, διάφορες θέσεις στα μέλη της παρέας κ.λπ.), βάζοντας απέναντι όλους όσους είχαν άλλη άποψη( ΕΣΝΕ, φορείς, Νοσηλευτές, κ.λπ.)

Και το αποτέλεσμα των 6 χρόνων, πέρα των προσωπικών επιτυχιών… 
ποιο ήταν για την Νοσηλευτική;
έγινε η διεύθυνση Νοσηλευτικής στο ΥΥΚΑ;
έγινε το Νοσηλευτικό μισθολόγιο;  η εφημερία του Νοσηλευτή;
Έγιναν οι χιλιάδες προσλήψεις του Αβραμόπουλου;
Έγινε καθηκοντολόγιο;
Τι έγινε τέλος πάντων για την Νοσηλευτική πέρα από τις διώξεις, τα εξώδικα, τις απειλές, τις ύβρεις……….

Οι παρατάξεις στο νέο Δ.Σ. και στο συμβούλιο αντιπροσώπων της ΕΝΕ, από την νέα εκλογική διαδικασία που θα προκύψουν, τουλάχιστο θα υπάρχει εσωτερικός έλεγχος, θα υπάρχει πολιτικός λόγος και ευθύνες, τουλάχιστο θα λειτουργούν ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ με ανοιχτές διαδικασίες, με ενημέρωση όλων για τις διοικητικές και οικονομικές αποφάσεις, όπως συμβαίνει σε αντίστοιχα όργανα…..

ΟΛΟΙ ΝΑ ΑΝΑΝΕΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΝΕ…….


ΣΤΗΡΙΖΩ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ ΣΕ ΔΡΑΣΗ….


ΣΤΗΡΙΖΩ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΕΝΕ…

ΠΗΓΗ: ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ ΣΕ ΔΡΆΣΗ
http://nosileutessedrasi.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου