Ο ΚΑΙΡΟΣ

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010


H Ε.Ν.Ε. που ονειρεύομαι...Θα έχει σαφώς διακριτό ρόλο επιστημονικού -συμβουλευτικού οργάνου προς το υπουργείο υγείας ως συνομιλητής αντάξιος της σπουδαιότητας του νοσηλευτικού κορμού για τον τομέα υγείας πρόνοιας.

Πέρα και πάνω από ιδιοτελείς σκοπούς και σίγουρα όχι ως ουραγός και χειροκροτητής του εκάστοτε υπουργού θα προβάλει απρόσκοπτα τα καυτά ζητήματα του κλάδου.

Θα εκπονήσει ένα ουσιαστικό σχέδιο για το αύριο της νοσηλευτικής τέχνης που θα διδάσκεται σε ενιαία τριτοβάθμια εκπαιδευτικά ιδρύματα σε έδρες πανεπιστημιακών ιατρικών σχολών , με δυνατότητα επιλογής κατευθύνσεων βάσει των νοσηλευτικών ειδικοτήτων μέσα στο χρόνο φοίτησης.

Θα εισηγηθεί και θα επικαιροποιήσει καθηκοντολόγιο και επαγγελματικά δικαιώματα με κοστολόγηση νοσηλευτικών πράξεων για όσους επιλέγουν τη δραστηριοποίηση στον ιδιωτικό τομέα.

Θα εστιάσει σε θέματα διαχείρισης προσωπικού , ασφαλείς αναλογίες νοσηλευτών προς πληθυσμό , παραμέτρων εξέλιξης και συνεχιζόμενης δια βίου μάθησης , πρόληψη καταπονήσεων εργασιακού βίου και φαινομένων burnout στο κλάδο.

Θα απαιτήσει την ενεργοποίηση των διατάξεων περί λειτουργίας "ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ" ανά νοσοκομείο κόντρα στην παντοδυναμία κάποιων που αρέσκονται στο να ορίζουν τις ζωές άλλων , ώστε να πάψει τόσο η ευνοιοκρατία όσο και η άνιση μεταχείριση των «λίγων» από τους πολλούς.
Η Ε.Ν.Ε. που ονειρεύομαι θα είναι όργανο των νοσηλευτών και όχι εργαλείο χειραγώγησης τους.



ΤΟΥΧΤΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΝΟΣΗΛΕΥΤΗΣ ΤΕ

ΜΟΝΑΔΑ ΕΜΦΡΑΓΜΑΤΩΝ

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου