Ο ΚΑΙΡΟΣ

Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

«Πουλήστε νησιά να ξεχρεώσετε»

Ενα ακόμη προκλητικό για τη χώρα μας δημοσίευμα είδε χθες το φως της δημοσιότητας, λίγες μέρες μετά το εξώφυλλο του γερμανικού περιοδικού Focus. «Πουλήστε νησιά για να χρηματοδοτήσετε το χρέος σας»!

Την προτροπή αυτή απηύθυναν προς την Ελλάδα, αυτή τη φορά μέσω της γερμανικής εφημερίδας Bild, Γερμανοί βουλευτές. Ιστοσελίδες, όπως η Bild.de και η Focus.de αναπαρήγαγαν την είδηση με ειρωνικό τόνο, καθώς η πρώτη, σε δημοσίευμά της, ανέφερε ότι «και η Ακρόπολη μάς κάνει» και πρότεινε: «Σας δίνουμε χρήμα, μας δίνετε την Κέρκυρα»... «Το ελληνικό κράτος πρέπει να σταματήσει τη συμμετοχή του σε επιχειρήσεις και να πουλήσει κτηματική περιουσία, όπως για παράδειγμα ακατοίκητα νησιά» δήλωσε στην εφημερίδα ο βουλευτής Φρανκ Σέφλερ, του Κόμματος των Ελεύθερων Δημοκρατών.

Επίσης, ο βουλευτής της Χριστιανοδημοκρατικής Eνωσης Μάρκο Βάντερβιτς είπε ότι «εάν η ΕΕ και ειδικότερα η Γερμανία βοηθήσουν την Ελλάδα, αυτή θα πρέπει να δώσει εγγυήσεις σε αντάλλαγμα. Λίγα νησιά μπορούν να κάνουν τη δουλειά». Ο αναπληρωτής υπ. Εξωτερικών Δ. Δρούτσας, ο οποίος ερωτήθηκε για την ιδέα στο τηλεοπτικό δίκτυο ARD απάντησε: «Aκουσα επίσης τη συμβουλή ότι πρέπει να πουλήσουμε την Ακρόπολη. Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για τέτοιες προτάσεις». Η Bild επεσήμανε ότι ιδιωτική εταιρεία στο Αμβούργο επιδιώκει την πώληση ελληνικού ακατοίκητου νησιού προς 45 εκατ. ευρώ.



ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΟΣΜΑ
ΕΘΝΟΣ online

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου